poniedziałek, 27 stycznia 2014

Stek (hehe) a'la chilli con carne

NA PATELNI
  • stek wolowy sztuk jeden, taki minimum 200 g, siepiemy na drobne kosteczki, okolo 5 mm bok, na wrzacy olej wrzucamy, obsmazamy szybko z kazdej strony te kosteczki zeby zamknac pory (i tak troche soku ucieknie) i odstawiamy szybciutko z ognia
W GARNKU
  • olej
  • cebula na zlocisto, pokrojona w drobne talarki, osolona
  • czosnek na sam koniec kiedy cebula juz zlota
  • dorzucamy wolowine z patelni 
  • dorzucamy do tego dowolnie posiepana cukinke mala
  • marchewki dwie male lub jedna duza w talarkach
  • fasole czerwona z puszki (sztuk ein)
  • 1,5 lyzeczki ostrej pasty paprykowej (OSTREJ)
  • rowniez poltorej lyzeczki lyskacza
  • czekamy az aromat lyskacza odparuje, dosalamy do smaku, pieprzymy i wcinamy
czas przygotowania max pol h, czas jedzenia podobnie, porcja na 4 osoby dorosle, z ryzem na sypko

AB

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz