poniedziałek, 27 stycznia 2014

Prawie SUROWIZNA zielona

DO MISKI
  • mala kapucha pekinska posiepana (posolic odrobine)
  • rukola tez posiepana (ilosc? tak zeby bylo mniej wiecej 3/4 tego co kapuchy)
  • bazylia ze 3 duze liscie posiepana drobniutko
NA PATELNIE
  • oliwa (rozgrzac) okolo pol szklanki
  • cebula srednia, pokrojona w poltalarki, do zeszklenia, nastepnie
  • czosnek, pol glowki do calej glowki, zalezy co kto lubi, wycisniety, ja wole posiepany z sola cuzamen
  •  pol sredniej cukini (nje obieram, kroje na cienkie plastry, ok 3 mm, z cwiartki kola)
  • chilli ile kto lubi, najalepiej w proszku, bo to szybko sciagamy z ognia
  • kolendra, garsc, moze byc suszona
 CALOSC PO WYMIESZANIU DOPRAWIC OCTEM BALSAMICZNYM

czas przygotowania okolo 15 minut, czas jedzenia okolo pol h - swietnie wypada z wypieczonym chlebem lub bulka zytnia z nasionkami mniam

AB

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz