- mala kapucha pekinska posiepana (posolic odrobine)
- rukola tez posiepana (ilosc? tak zeby bylo mniej wiecej 3/4 tego co kapuchy)
- bazylia ze 3 duze liscie posiepana drobniutko
- oliwa (rozgrzac) okolo pol szklanki
- cebula srednia, pokrojona w poltalarki, do zeszklenia, nastepnie
- czosnek, pol glowki do calej glowki, zalezy co kto lubi, wycisniety, ja wole posiepany z sola cuzamen
- pol sredniej cukini (nje obieram, kroje na cienkie plastry, ok 3 mm, z cwiartki kola)
- chilli ile kto lubi, najalepiej w proszku, bo to szybko sciagamy z ognia
- kolendra, garsc, moze byc suszona
czas przygotowania okolo 15 minut, czas jedzenia okolo pol h - swietnie wypada z wypieczonym chlebem lub bulka zytnia z nasionkami mniam
AB
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz