- glowki kwiatostanow brokula oddzielamy, ukladamy na dno naczynia zaroodpornego, galezie tniemy na cienkie plastry, ukladamy elegancko przy sciankach, a co, bedzie szykownie :) noge chrupiemy w trakcie ;) obrana ze skory hehhehe
- 7-10 plastrow kindziuka (lub innej dobrej wedliny) tniemy na cieniutkie paseczki, rozrzucamy po wierzchu brokula
- ostra papryczke drylujemy z pestek, jedna jesli duza, dwie jesli njewielkie, drobno siekamy, rozrzucamy po calosci dania
- solimy calosc rownomiernie i solidnie
- posypujemy proszkiem z suszonych grzybow (u nas taki proszek jest zawsze, jako przyprawa, mle sie w mlynku suszone grzyby i voila - gotowe), tu uzylam prawdziwkow, drogocenny bialy pyl :)
- posypujemy odrobina suszonych platkow cebuli, garsc wystarczy
- scieramy na to dobry ser, ja tu lubie edamski lub goude
- polewamy olejem po calosci, solidnie
- dodajemy dwie lyzki masla ghee, gdzie badz, tak zeby puscilo aromat do potrawy
smacznego!
AB
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz